De apen

Hoi allemaal,
Ik ga in deze tekst uitleggen wat de geschiedenis is van de apen en hoe oud ze zijn. Maar eerst een weetje over de spinnekop-apen: Spinnekop-apen worden vaak als huisdier gehouden. Eerst kunnen ze depressief worden en tics ontwikkelen. Vanaf 6 jaar kunnen ze extreem agressief worden. In mijn volgende verhaal ga ik hier meer over vertellen.

Maria en Socca (en Solja 😉

Maria
Is 3 jaar op ONCA.
Ze is 6 jaar.
Ze kwam tegelijker tijd met Emmy en Mika. Mika zat in hetzelfde huis als Maria. Maria is de baas van de groep, de baas van de groep heet een alfa. Ik vind dat ze geen goede baas is want ze denk alleen aan haar zelf en aan de baby’s. En ze verdedigt de andere apen niet. Ze had eerst Chinni verzorgt maar nu spingt ze gewoon op de baby apen. Maria was 3 jaar in een huis als huisdier.

Mika
Is 5 jaar
3 jaar op ONCA
Tijdens de wandeling is ze los samen met Emmy. Maar op het terrein overdag zitten ze vast. Ze zat dus met Maria in hetzelfde huis en kwam dus ook min of meer tegelijkertijd met Emmy aan. Ze had een gebroken arm denkt Ale de dierenarts. Je kan dat zien want ze heeft een kromme arm. Ze speelt graag met de baby’s.

Emmy

Emmy
Is 4 jaar
3 jaar op ONCA
Ze is helemaal niet bang. Ze speelt graag met de baby apen. Als ze los is op het terrein dan slaat ze de honden op hun gezicht. Daarom is ze net als Mika alleen met de wandelingen los. Emmy is zelfs niet bang voor de koatie’s. En die kunnen hard bijten.

Koati
Mateo

Mateo
Is 3 jaar
Hij is weggehaald bij een inheemse stam waar hij in een kooi zat en hij werd vetgemest om te worden opgegeten. Hij houd heeeeeel erg van mannen die kom werken op ONCA. Hij is de enige man in zijn groep. Maar hij is nog te jong om Alfa man te worden. (de baas)
Mateo zorgt een beetje voor Nix.

Nix
Is 5jaar
Ze was een huisdier. Ze kwam als laatste volwassenen in de groep. Mateo vind haar heel lief maar de andere pesten haar soms. Met slapen, slapen alle apen op een bol. Alleen Mateo en Nix slapen samen apart. Door het pesten is Nix erg op mensen gericht. Maar ook op haar hoede. Als ze schrikt kan ze daardoor wel eens bijten. Maar ze is wel heeeeeeeeeeel erg aardig en ze gaat al veel meer in de bomen.

Houdini

Houdini
Ze is 7 jaar
Ze is de oudste. Ook zij was een huisdier. Ze kijkt altijd boos. Maar ze is super lief naar mensen. Ze kan niet heel goed met Mateo. Wij maken altijd de grap dat ze topmodel is. Want ze ligt graag als een topmodel in ze zon na een koude nacht of een natte ochtend.

En voor de liefhebbers ; ONCA, the movie